[Home] [Downloads] [Search] [Help/forum]

Gammon Forum

See www.mushclient.com/spam for dealing with forum spam. Please read the MUSHclient FAQ!

[Folder]  Entire forum
-> [Folder]  MUSHclient
. -> [Folder]  General
. . -> [Subject]  Plugin dialog makes system 'chime' sound
Home  |  Users  |  Search  |  FAQ
Username:
Register forum user name
Password:
Forgotten password?

Plugin dialog makes system 'chime' sound

It is now over 60 days since the last post. This thread is closed.     [Refresh] Refresh page


Pages: 1 2  

Posted by Twisol   USA  (2,257 posts)  [Biography] bio
Date Sat 06 Feb 2010 10:18 PM (UTC)
Message
(v4.48)

In the plugin dialog, clicking on any of the plugins in the list causes a system chime sound to occur. I'm nearly positive it didn't do this in 4.46 (which I upgraded from).


As an afterthought: Secondly, as a minor annoyance that's been bothering since forever, the Help -> Functions List dialog closes if you double-click on a space not occupied by a list item. It shouldn't do anything if I don't double-click on an item, it should just stay there. Thirdly, the "Filter" input box on the functions list dialog should really automatically get focus when it's opened, so I can just start typing into it right away.

'Soludra' on Achaea

Blog: http://jonathan.com/
GitHub: http://github.com/Twisol
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,322 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #1 on Sun 07 Feb 2010 12:31 AM (UTC)
Message
Not to me it doesn't. Did you change your Windows theme? My daughter has hers set up so doing practically anything chimes and beeps at you.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,322 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #2 on Sun 07 Feb 2010 12:47 AM (UTC)
Message
Fixed the other two problems.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Twisol   USA  (2,257 posts)  [Biography] bio
Date Reply #3 on Sun 07 Feb 2010 02:33 AM (UTC)
Message
Nope. The only thing I did was upgrade MUSHclient. Granted, I was using a custom v4.46 build, but I don't recall hearing beeps before then either.

'Soludra' on Achaea

Blog: http://jonathan.com/
GitHub: http://github.com/Twisol
[Go to top] top

Posted by Worstje   Netherlands  (899 posts)  [Biography] bio
Date Reply #4 on Sun 07 Feb 2010 03:00 AM (UTC)
Message
Is the screen using a common control? I recall there used to be a bug with one particular common control of a particular version (which would mean compilation under some old version of VC++) which had a bug in its usage of the PlaySound() routines.

But I don't think the window in question is a treelist, so I'm doubtful it is that.
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,322 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #5 on Sun 07 Feb 2010 04:26 AM (UTC)
Message
Can't reproduce that. Is this a custom 4.48 build? What version of Windows are you using?

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Twisol   USA  (2,257 posts)  [Biography] bio
Date Reply #6 on Sun 07 Feb 2010 05:53 AM (UTC)
Message
This is the generic v4.48 build installed via the released installer. I'm using Vista Home Premium 32bit.

I can't reproduce it on my laptop either (same details as above). I would check again on my desktop (where I heard the chime originally), but the screen got busted today, so I won't be using it anytime soon.

'Soludra' on Achaea

Blog: http://jonathan.com/
GitHub: http://github.com/Twisol
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,322 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #7 on Sun 07 Feb 2010 07:03 PM (UTC)
Message
If you do a git diff you see there were absolutely no changes to that dialog box handler between v4.46 and v4.48:


git diff v4.46 v4.48 -- FunctionListDlg.*

(no output)


- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Hokken   USA  (18 posts)  [Biography] bio
Date Reply #8 on Wed 10 Feb 2010 06:28 PM (UTC)
Message
I also get the chime sound when clicking on a plugin in the list. I'm using 4.43 and Vista Home Premium, and I believe the chime was there before upgrading to 4.43 from 4.33. That is the only occasion that I get a chime.
[Go to top] top

Posted by Worstje   Netherlands  (899 posts)  [Biography] bio
Date Reply #9 on Wed 10 Feb 2010 06:36 PM (UTC)
Message
I am not getting it with v4.44 on Windows 7 Ultimate.
[Go to top] top

Posted by Twisol   USA  (2,257 posts)  [Biography] bio
Date Reply #10 on Wed 10 Feb 2010 06:39 PM (UTC)
Message
I'm back on my desktop (via a wall-mounted TV monitor...), and I continue to get the chime sound. My desktop is currently using v4.48 on Vista Home Premium.

'Soludra' on Achaea

Blog: http://jonathan.com/
GitHub: http://github.com/Twisol
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,322 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #11 on Wed 10 Feb 2010 07:24 PM (UTC)
Message
Nick Gammon said:

If you do a git diff you see there were absolutely no changes to that dialog box handler between v4.46 and v4.48:


git diff v4.46 v4.48 -- FunctionListDlg.*
(no output)



You didn't point out to me that this isn't the dialog I am looking for. ;) The relevant dialog is PluginsDlg. not FunctionListDlg.*

But no matter, that hasn't changed either.

I tried it on my daughter's Windows Vista PC (using MUSHclient 4.43) and there was no chime or any sound as I selected different plugins ... until:

If you go into Control Panel -> Sounds, and configure the sounds for various actions, if you set a sound for "changed selection" *then* you get a sound in the plugins dialog box because you are, well, changing the selection.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Hokken   USA  (18 posts)  [Biography] bio
Date Reply #12 on Wed 10 Feb 2010 10:52 PM (UTC)
Message
I tried playing around with the system sounds in the control panel. I don't actually have an entry for "changed selection", but it turns out that it is using the sound assigned to "Default Beep" in the Windows group. And it's not just the plugin list, it seems to be all of the list controls: triggers, aliases, variables, etc.

Then I tried a different program that uses a pre-Vista list control, and sure enough it's doing the same thing. This must be something specific to Vista, as I know my list controls didn't ding in XP. Why, why did I ever upgrade???
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,322 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #13 on Wed 10 Feb 2010 11:20 PM (UTC)
Message
Upgrade is not the word. ;)


As for Vista, it didn't chime for me until I added that sound in the control panel.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Twisol   USA  (2,257 posts)  [Biography] bio
Date Reply #14 on Wed 10 Feb 2010 11:37 PM (UTC)
Message
I can't find any "changed selection" sound in my Sounds controls, either. Hokken is right, also: I get the chiming sounds in the triggers/aliases/etc lists as well.

'Soludra' on Achaea

Blog: http://jonathan.com/
GitHub: http://github.com/Twisol
[Go to top] top

The dates and times for posts above are shown in Universal Co-ordinated Time (UTC).

To show them in your local time you can join the forum, and then set the 'time correction' field in your profile to the number of hours difference between your location and UTC time.


12,093 views.

This is page 1, subject is 2 pages long: 1 2  [Next page]

It is now over 60 days since the last post. This thread is closed.     [Refresh] Refresh page

Go to topic:           Search the forum


[Go to top] top

Quick links: MUSHclient. MUSHclient help. Forum shortcuts. Posting templates. Lua modules. Lua documentation.

Information and images on this site are licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Australia License unless stated otherwise.

[Home]


Written by Nick Gammon - 5K   profile for Nick Gammon on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites   Marriage equality

Comments to: Gammon Software support
[RH click to get RSS URL] Forum RSS feed ( https://gammon.com.au/rss/forum.xml )

[Best viewed with any browser - 2K]    [Hosted at FutureQuest]