[Home] [Downloads] [Search] [Help/forum]

Gammon Forum

See www.mushclient.com/spam for dealing with forum spam. Please read the MUSHclient FAQ!

[Folder]  Entire forum
-> [Folder]  MUSHclient
. -> [Folder]  General
. . -> [Subject]  why mushclient 4.81 block the output message? lost package??
Home  |  Users  |  Search  |  FAQ
Username:
Register forum user name
Password:
Forgotten password?

why mushclient 4.81 block the output message? lost package??

It is now over 60 days since the last post. This thread is closed.     [Refresh] Refresh page


Pages: 1 2  

Posted by Andos   (15 posts)  [Biography] bio
Date Wed 25 Apr 2012 05:02 AM (UTC)
Message
I'd upgraded the mushclient to 4.81, it works good.
But occasionally, the output window blocked, can't
receive the msg from mud. I'd check that the connection
is active. any input command can't receive echo message
from mud. And it will be good in a few minutes.
1. I haven't check the 'omit from output' option, and
in general, it works well.
2. The network is good, i can't see any message in output window when i send a command such as "hi". but another char in the same room can see the action.

what's wrong?

thank you..

[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,324 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #1 on Wed 25 Apr 2012 07:30 AM (UTC)
Message
This sounds vaguely familiar. What operating system are you using?

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Andos   (15 posts)  [Biography] bio
Date Reply #2 on Wed 25 Apr 2012 11:38 AM (UTC)
Message
win 7 enterprise, x64
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,324 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #3 on Thu 26 Apr 2012 04:55 AM (UTC)
Message
Template:bug

Please provide a summary of your world configuration:

  • Either use the scripting Immediate window (Ctrl+I) to execute: Debug ("summary")

    or

  • Install the Summary plugin (see "Summary" feature) and type "summary"

Then copy the resulting information from the output window, and paste into a Forum message.

You need version 4.55 onwards of MUSHclient to do this.


- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Gesslar   (18 posts)  [Biography] bio
Date Reply #4 on Thu 26 Apr 2012 11:39 AM (UTC)
Message
Andos said:

2. The network is good, i can't see any message in output window when i send a command such as "hi". but another char in the same room can see the action.

what's wrong?

thank you..


I have this problem too, but I didn't suspect the client. Do you have to disconnect/reconnect to get it to work again? I have to do this a couple times a night.
[Go to top] top

Posted by Andos   (15 posts)  [Biography] bio
Date Reply #5 on Thu 26 Apr 2012 12:16 PM (UTC)
Message

-------------- MUSHclient summary --------------

MUSHclient version: 4.81
Compiled: Jan  3 2012.
Time now: 星期四, 四月 26, 2012, 8:13 下午
Client running for:  0d 01h 39m 10s
World opened for:    0d 00h 08m 33s
World connected for: 0d 00h 08m 33s
Operating system: Windows 7
Libraries: Lua 5.1.4, PCRE 8.21, PNG 1.5.7, SQLite3 3.7.9, Zlib 1.2.5
World name: 'killer_cdcd', ID: 7bf6bc1ce230910cf8600694
-- Scripting --
Script language: Lua, enabled: yes
Scripting active: yes
Script file: G:\Program Files (x86)\MUSHclient\worlds\tsrj.lua
Lua sandbox is 127 characters, DLL loading allowed: yes
Scripting prefix: '/'. External editor in use: NO.
Scripting for: 1.672795 seconds.
-- Triggers, aliases, timers, variables --
** Triggers: 32 in world file, triggers enabled: yes. [Triggers]
   25 enabled, 32 regexp, 446330 attempts, 5691 matched, 0.206091 seconds.
** Aliases: 11 in world file, aliases enabled: yes. [Aliases]
   11 enabled, 5 regexp, 15289 attempts, 122 matched, 0.003958 seconds.
** Timers: 2 in world file, timers enabled: yes. [Timers]
   2 enabled, 51 fired.
   Timers checked every 0.1 seconds.
** Variables: 23. [Variables]
-- MCCP --
MCCP not active.
-- Plugins (Processing order) --
** Plugins: 0 loaded, 0 enabled.
-- Comms --
Connect phase: 8 (Open). NAWS wanted: NO
Received: 1169960 bytes (1142 Kb)
Sent: 67612 bytes (66 Kb)
Received 3064 packets, sent 3513 packets.
Total lines received: 21935
This connection: Sent 3499 lines, received 22313 lines.
Telnet (IAC) received: DO: 2, DONT: 0, WILL: 1, WONT: 1, SB: 1 [Telnet]
-- MXP --
MXP active: NO, Pueblo mode: NO, Activated: On command
MXP tags received: 0
MXP entities received: 0
MXP errors: 0
-- Commands --
Commands in command history: 0
Speed walking enabled: NO. Speed walking prefix: #
Command stacking enabled: yes. Command stack character: ';'
Accelerators defined: 0
-- Miniwindows --
** Miniwindows: 0 loaded, 0 shown.
-- Output window --
Output pixels: width 1259, height: 559, font width: 7, font height: 15
               can show 179 characters, wrapping at column 180, height 37 lines.
Output buffer: 4953 of 5000 lines.
-- Miscellaneous --
Logging: NO, tracing: NO
** SQLite3 databases: 0
Sound buffers in use: 0

---------------------- End summary ----------------------
[Go to top] top

Posted by Andos   (15 posts)  [Biography] bio
Date Reply #6 on Thu 26 Apr 2012 12:20 PM (UTC)
Message
Gesslar said:

Andos said:

2. The network is good, i can't see any message in output window when i send a command such as "hi". but another char in the same room can see the action.

what's wrong?

thank you..


I have this problem too, but I didn't suspect the client. Do you have to disconnect/reconnect to get it to work again? I have to do this a couple times a night.


Yes, disconnect and reconnect will get it to work again. or wait a minute, it will work again too.
[Go to top] top

Posted by Andos   (15 posts)  [Biography] bio
Date Reply #7 on Sat 28 Apr 2012 03:34 AM (UTC)
Message
Through observation, I found that output window show part of a line when blocking. Usually a few minutes, will continue to show remaining messages. Basically can eliminate network reason for the delay. The commands can send to server during blocking.
[Go to top] top

Posted by Andos   (15 posts)  [Biography] bio
Date Reply #8 on Sat 28 Apr 2012 03:49 AM (UTC)
Message
Gesslar said:

Andos said:

2. The network is good, i can't see any message in output window when i send a command such as "hi". but another char in the same room can see the action.

what's wrong?

thank you..


I have this problem too, but I didn't suspect the client. Do you have to disconnect/reconnect to get it to work again? I have to do this a couple times a night.


I suspect the client because it's not caused by the lag of server, and the connection is active too.
Just as you said, I have to do this a coule times a night too.
But I haven't meet the same problem when I use other client such as zmud, ytin.
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,324 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #9 on Sun 29 Apr 2012 02:09 AM (UTC)
Message
Are you using UTF-8?

Maybe some bad UTF8 sequences are causing lines not to be shown.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by Fiendish   USA  (1,641 posts)  [Biography] bio   Global Moderator
Date Reply #10 on Sun 29 Apr 2012 09:00 PM (UTC)

Amended on Mon 30 Apr 2012 01:06 PM (UTC) by Fiendish

Message
Gesslar and Andos, what muds do you connect to where you have this problem? I'd like to try connecting to them.

https://github.com/fiendish/aardwolfclientpackage
[Go to top] top

Posted by Andos   (15 posts)  [Biography] bio
Date Reply #11 on Wed 02 May 2012 03:15 AM (UTC)
Message
Nick Gammon said:

Are you using UTF-8?
Maybe some bad UTF8 sequences are causing lines not to be shown.

yes, I'm playing chinese mud which is gb code.
but the left char will display after a few minutes.


Fiendish said:

Gesslar and Andos, what muds do you connect to where you have this problem? I'd like to try connecting to them.

You may try dx.mudol.cn 7777 or 61.164.87.153 7777
:), welcome to tsrj..
[Go to top] top

Posted by Fiendish   USA  (1,641 posts)  [Biography] bio   Global Moderator
Date Reply #12 on Wed 02 May 2012 04:44 AM (UTC)

Amended on Wed 02 May 2012 04:46 AM (UTC) by Fiendish

Message
Andos said:

Nick Gammon said:

Are you using UTF-8?
Maybe some bad UTF8 sequences are causing lines not to be shown.

yes, I'm playing chinese mud which is gb code.
but the left char will display after a few minutes.

My understanding is that GB is not UTF8, so you should not have the UTF8 output box checked. I suspect that this is not your problem, though, as you would see nothing useful with this set incorrectly.

I am trying to connect now. I don't know if I'll be able to see anything but it's worth trying.

https://github.com/fiendish/aardwolfclientpackage
[Go to top] top

Posted by Andos   (15 posts)  [Biography] bio
Date Reply #13 on Wed 02 May 2012 05:46 AM (UTC)
Message
Fiendish said:

My understanding is that GB is not UTF8, so you should not have the UTF8 output box checked. I suspect that this is not your problem, though, as you would see nothing useful with this set incorrectly.

I am trying to connect now. I don't know if I'll be able to see anything but it's worth trying.


I haven't checked the UTF8 output box.
And it seems ok after I use the mcclient.
[Go to top] top

Posted by Fiendish   USA  (1,641 posts)  [Biography] bio   Global Moderator
Date Reply #14 on Wed 02 May 2012 12:22 PM (UTC)
Message
mcclient?

https://github.com/fiendish/aardwolfclientpackage
[Go to top] top

The dates and times for posts above are shown in Universal Co-ordinated Time (UTC).

To show them in your local time you can join the forum, and then set the 'time correction' field in your profile to the number of hours difference between your location and UTC time.


9,592 views.

This is page 1, subject is 2 pages long: 1 2  [Next page]

It is now over 60 days since the last post. This thread is closed.     [Refresh] Refresh page

Go to topic:           Search the forum


[Go to top] top

Quick links: MUSHclient. MUSHclient help. Forum shortcuts. Posting templates. Lua modules. Lua documentation.

Information and images on this site are licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Australia License unless stated otherwise.

[Home]


Written by Nick Gammon - 5K   profile for Nick Gammon on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites   Marriage equality

Comments to: Gammon Software support
[RH click to get RSS URL] Forum RSS feed ( https://gammon.com.au/rss/forum.xml )

[Best viewed with any browser - 2K]    [Hosted at FutureQuest]