[Home] [Downloads] [Search] [Help/forum]

Gammon Forum

See www.mushclient.com/spam for dealing with forum spam. Please read the MUSHclient FAQ!

[Folder]  Entire forum
-> [Folder]  MUSHclient
. -> [Folder]  Lua
. . -> [Subject]  io.open can't enable
Home  |  Users  |  Search  |  FAQ
Username:
Register forum user name
Password:
Forgotten password?

io.open can't enable

It is now over 60 days since the last post. This thread is closed.     [Refresh] Refresh page


Posted by ShadowHywind   (5 posts)  [Biography] bio
Date Tue 17 Mar 2009 11:59 PM (UTC)
Message
I have been a mushclient user for many many years now, I just ended up updating to the latest version after havint o do a OS reinstall. And Now i can't figure out how to get LUA to play nice with io.open. It keeps saying to look in the global prefrences, but I can't find nor change anything to make it work. Any help would be great
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,322 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #1 on Wed 18 Mar 2009 02:06 AM (UTC)
Message

Go to File menu -> Global Preferences -> Lua, and trust all worlds (and plugins if you want).


- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by ShadowHywind   (5 posts)  [Biography] bio
Date Reply #2 on Thu 19 Mar 2009 01:43 AM (UTC)
Message
I actually have that done allready. Any other ideas?
[Go to top] top

Posted by Nick Gammon   Australia  (21,322 posts)  [Biography] bio   Forum Administrator
Date Reply #3 on Thu 19 Mar 2009 03:59 AM (UTC)
Message
Did you get the message "Function 'io.open' disabled in Lua sandbox - see MUSHclient global preferences"?

If so, you are sandboxed. Did you reload scripting after making that change? If not, the io.open stays sandboxed.

Try replacing the entire sandbox function (shown above) by a single comment (ie. "--"), reload your script file, and try again.

- Nick Gammon

www.gammon.com.au, www.mushclient.com
[Go to top] top

Posted by ShadowHywind   (5 posts)  [Biography] bio
Date Reply #4 on Thu 19 Mar 2009 02:56 PM (UTC)
Message
*Hangs head in shame* I forgot to reload the script.. I restarted mushclient, or at least i thought i did. But a reload of the script worked! Thanks for all the help!
[Go to top] top

The dates and times for posts above are shown in Universal Co-ordinated Time (UTC).

To show them in your local time you can join the forum, and then set the 'time correction' field in your profile to the number of hours difference between your location and UTC time.


4,193 views.

It is now over 60 days since the last post. This thread is closed.     [Refresh] Refresh page

Go to topic:           Search the forum


[Go to top] top

Quick links: MUSHclient. MUSHclient help. Forum shortcuts. Posting templates. Lua modules. Lua documentation.

Information and images on this site are licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Australia License unless stated otherwise.

[Home]


Written by Nick Gammon - 5K   profile for Nick Gammon on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites   Marriage equality

Comments to: Gammon Software support
[RH click to get RSS URL] Forum RSS feed ( https://gammon.com.au/rss/forum.xml )

[Best viewed with any browser - 2K]    [Hosted at FutureQuest]